طرح احسان ماندگار در بخش کاخک نیز اجرا می شود.
این طرح که با جزئیات خوبی همراه است در آستانه مقدسه امامزاده سلطان محمد عابد(ع) کاخک نیز توسط اداره کل اوقاف وامور خیریه استان در حال اجراست.
سنت حسنه وقف به علت اهمیت و نقشی که در فقرزدایی و کمک به محرومین و مستمندان و پر کردن فاصله طبقاتی در صدر اسلام داشت، خیلی زود جایگاه واقعی خود را یافت و رونق به سزایی گرفت. تا آنجا که جابر بن عبدالله انصاری صحابی بزرگ پیامبر نقل می کند: در صدر اسلام در میان اصحاب و یاران پیامبر کسی پیدا نمی شد که دارای ثروت و تمکن مالی باشد و تمام یا بخشی از اموال خود را فی سبیل ا... در جهت مصالح اجتماع و رفع نیازمندی های مردم وقف نکند .
مردم نیکوکار در هر دوره و عصر، متناسب با مقتضیات و نیازمندی های زمانشان و میزان خلا موجود در جامعه، اموال و املاکی را برای مصارف مختلف وقف می کردند .
در صدر اسلام به علت تنگناهای اقتصادی و وجود فقر در جامعه نوپای اسلامی، بیشتر موقوفات در جهت فقرزدایی و کمک به محرومین و مستمندان و جلوگیری از تورم و تکاثر ثروت بوده است.
هنگامی که وضع اقتصادی مسلمانان بهبود پیدا کرد، اهداف وقف و موقوفات غالباً در جهت تعلیم و تربیت و کمک به احداث مدارس و دانشگاه ها و تامین معیشت محصلین، دانشجویان و طلاب علوم دینی جریان پیدا کرد
با نگاهی گذرا به وضعیت اقتصادی جامعه و چگونگی برگزاری مراسمات دینی و حتی ملی آسیبهای دولتی شدن اینگونه برنامه ها بسیار ملموس می شود. همچنین مردمی شدن این اتفاقات می تواند کمک شایانی به رشد اقتصادی و در نهایت ثبات وضعیت اقتصادی ، فرهنگی ، اجتماعی و سیاسی جامعه نماید .
از سویی سیستم و نظام وقف که از ائمه معصومین(ع) به یادگار مانده بهترین مدل و شیوه اجرایی برای ایجاد پشتوانه مالی در عرصه های مختلف اجتماعی و زندگی بشر است.
حال با توجه به بالا رفتن نرخ تورم و به تبع آن هزینه های زندگی و عدم توان عموم مردم برای ایجاد وقف های کلان و یکجا، می باید به دنبال چاره ای بود تا ضمن ترویج فرهنگ وقف و خیر، تمامی افراد جامعه در هر سطح از تمکن مالی بتوانند در این امر خیرخواهانه و خدا پسندانه مشارکت نمایند، که این امر خود مستلزم طراحی مدلی هوشمندانه و منعطف بوده که بتواند علاوه بر تامین منافع عمومی جامعه، منافع شخصی افراد را نیز تامین نماید.
همچنین نگاهی اجمالی به وضعیت فروش بیمه های عمر و تامین آتیه در کشورمان ،توجه و اهتمام عموم افراد جامعه را به سرمایه گذاری های بلند مدت در جهت تامین آتیه خود و خانواده شان نمایان می سازد.
باتوجه به پیشرفت جوامع و با عنایت به استفاده از علوم و امکانات بشری در جهت تامین رفاه و آرامش انسان می توان مقوله بیمه را از موارد لاینفک زندگی امروزی دانست. از آنجا که انسان نیاز به پشتیبان مادی و معنوی همزمان دارد ، بیمه عمر و تامین آتیه می تواند :
الف) با ایجاد موقوفات ماندگار ، سرمایه و توشه آخرت واقفین را تأمین نماید.
ب) فرصت سرمایه گذاری و آینده نگری را هم برای مجامع عمومی، خیریه و عام المنفعه و هم برای شخص واقف فراهم سازد.
ج) در مواقع بروز حادثه و خسارت حامی و پشتیبان مناسبی برای جامعه واقفین و خیرین باشد.
لذا بهره گیری از ابزار بیمه عمر در قالب طرح ویژه احسان ماندگار به منظور ترویج فرهنگ وقف می تواند پدیده ای نوین در جهت ترویج وقف های خرد و گروهی بوده و تحولی عمیق در حوزه مسایل فرهنگی، اجتماعی و به تبع آن اقتصاد تشکیلاتی کشور پدید آورد.
معرفی طرح احسان ماندگار
در طرح ملی احسان ماندگار کلیه افراد جامعه با هر سطحی از تمکن مالی و پرداخت مبالغی اندک به صورت ماهیانه و مستمر در دوره های 10 تا 20 ساله، ضمن بهره مندی از خدمات ارزشمند بیمه عمر با تخصیص تمام و یا بخشی از سرمایه پایان دوره بیمه ای خود برای هزینه کرد در امور خیر و عام المنفعه در عرصه های موضوعی مورد علاقه نام خود را در خیل واقفین جاودانه تاریخ ماندگار می نمایند.
بهره مندی از خدمات و مزایای بیمه های عمر که شامل پوشش های: معافیت از پرداخت حق بیمه در صورت ازکارافتادگی، پرداخت غرامت : هزینه های پزشکی، فوت، نقص عضو، ازکارافتادگی و استفاده از تسهیلات قرض الحسنه میباشد، تنها گوشه ای از خدمات ویژه این طرح ملی است و افراد با عضویت در طرح و وقف حداقل 20% از سرمایه پایان دوره بیمه ای خود ، در ضمن این عمل خیرخواهانه از خدمات تکمیلی ارائه شده در شبکه خدمات احسان ماندگار در 2 بخش : خدمات ویژه مجموعه ها و تشکلها و بخش خدمات اختصاصی واقفین نظیر تخفیف خرید کالاهای ضروری و اساسی بهره مند می گردند .
لازم به ذکر است که افراد همزمان با عضویت در طرح یک عدد کارت بانکی دریافت کرده که در حقیقت این کارت ، نشان عضویت اعضا در طرح بوده و با استفاده از آن می توانند ارزاق و مایحتاج مورد نیاز خود و تشکل خود را از صدها فروشگاه طرف قرارداد دبیرخانه با تسهیلات، شرایط پرداخت و تخفیفات ویژه تهیه نمایند و با بهره گیری از ظرفیت ویژه شبکه خدمات احسان ماندگار هزینه سرمایه گذاری و مشارکت خود را به صفر رسانده و در قالب استفاده از خدمات ، حداقل معادل وجوه پرداختی خود از تسهیلات ارزشمند طرح بهره مند گردند .
اهداف طرح :
1 – ترویج فرهنگ وقف و خیر اندیشی و به تبع آن مشارکت تمامی افراد جامعه در وقف و امور خیر با هر تمکن مالی و هر سلیقه و ذائقه ای در فعالیت های اجتماعی و به تبع آن ایجاد موقوفات گروهی در جهت رفع نیازهای جامعه .
2 – ایجاد شبکه اجتماعی میان فعالین و مرتبطین تشکل ها و مجموعه ها فرهنگی ، اجتماعی کشور در همه زمینه ها اعم از: ارائه خدمات ، توانمند سازی اقتصادی ، معرفی ابزارهای حمایتی و ...
3– برنامه ریزی و زمینه سازی در جهت دستیابی به اقتصاد پایدار برای مجموعه های فرهنگی، اجتماعی و اعضاء و مرتبطین ایشان در سطح ملی و تضمین ماندگاری و تثبیت جایگاه آنها در طول اعصار و دوره های مختلف در مواجهه با بحرانهای مالی و اجتماعی .
4 – توسعه چتر حمایتی بیمه برای اقشار متوسط و آسیب پذیر جامعه و ارائه خدمات گسترده آن به واسطه مشارکت در طرح .
جهت اطلاعات بیشتر از طرح میتوانید به سایت:http://www.ehsanemandegar.ir/
یا شماره 05118468898دبیر خانه طرح احسان ماندگار
یا به بقعه امامزاده سلطان محمد عابد(ع) کاخک مراجعه نمایید. تلفن راهنما:09357558816
مراسم شب بیست وسوم ماه مبارک رمضان در آستانه مقدسه امام زاده سلطان محمد عابد(ع) برادر بزرگوار امام رضا(ع) برگزار شد.
در این مراسم نیز پس از قرائت قرآن نماز قضای دو شبانه روز در صحن و شبستان آستانه خوانده شد.
سپس با سخنرانی حجت الاسلام سید صادق علمداری و ذکر مصیبت مراسم ادامه یافت
در پایان ، مراسم قرآن به سر نیز برگزار گردید.
مراسم شب قدر
19 و21 ماه مبارک رمضان در کاخک برگزار شد.
مراسم باهمکاری جمع کثیری از عاشقان امام علی (ع) در آستانه مقدسه امام زاده سلطان محمدعابد(ع)
برگزار گردید.این مراسم با قرآئت سوره هایی از قرآن و به جا آوردن نماز قضا به مدت دو شبانه روز سپس سخنرانی حجت الاسلام علمداری
و حجت الاسلام رستمی
از مشهد مقدس ادامه یافت و پس از آن با مداحی و مراسم قرآن بر سر توسط حجت الاسلام مقیمیان
ادامه یافت.