عضو پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی با اشاره به اینکه هماکنون آمار بالای پذیرش دانشجویان دختر در دانشگاهها مساوی با پیشرفت زنان تلقی میشود،گفت: این پرسش مطرح است که به میزان پذیرش بالای دانشجویان دختر در دانشگاهها به چه میزان از حضور آنها در سطوح نخبگی استفاده میبریم.
نیره قویدرخصوص اجرایی کردن سخنان مقام معظم رهبری در سومین نشست اندیشههای راهبردی با موضوع زن و خانواده اظهار داشت:برای درک منظومه فکری مقام معظم رهبری پیرامون موضوع زن و خانواده باید مفاهیم کلیدی را استخراج کرده و به اندیشههای رهبری سیستمی نگاه کنیم.
وی افزود: باید خصوصیات خانواده سالم، سرزنده و بانشاط را استخراج کرده و متوجه شویم چگونه میتوان با دستیابی به این ویژگیها به پیشرفت جامعه کمک کرد هماکنون دشمن در تهاجم فرهنگی خود خانواده را هدف قرار داده است.
عضو پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی با بیان اینکه زن سنگر اصلی خانواده است، گفت: در سیاستگذاریها علاوه بر توجه به حضور زنان در صحنههای اجتماعی باید به وظایف همسری و مادری آنها نیز توجه شود چرا که زن در سنگر خانواده میتواند مؤثرترین نقش را ایفا کند.
قوی ادامه داد: در اسلام مهمترین وظیفه زن رسیدگی به وظایف مادری و همسری است و در مرحله دوم علاوه بر این وظایف زن میتواند به اشتغال بپردازد چرا که در دین اسلام هیچ مانعی برای فعالیت اجتماعی زنان وجود ندارد.
عضو شورای فرهنگی و اجتماعی زنان با اشاره به اینکه هماکنون نیمی از جمعیت جامعه زن هستند، عنوان کرد: از این ظرفیت عظیم باید به بهترین نحو استفاده کرد و زنان توانمند و متعهد را در عرصه اجتماع وارد کرد.
اشتغال زن نباید سلامت روانی خانواده را تهدید کند
وی تصریح کرد: اشتغال زن در جامعه نباید به سلامت روانی خانواده لطمه بزند و زنان در حضور اجتماعی خود باید به ارزشها و رعایت حریم میان محرم و نامحرم پایبند باشند تا به جایگاه اصلی آنها یعنی نقش مادری و همسری لطمهای وارد نشود.
عضو پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی افزود: در سومین نشست اندیشههای راهبردی مقام معظم رهبری فرمودند اگر یک زن در بالاترین درجه شغلی مانند پزشکی یا استاد دانشگاهی قرار داشته باشد ولی اشتغال او موجب بازماندنش از رسیدگی به وظایف اصلی خود یعنی نقش مادری و همسریشود باید در رابطه با اشتغال خارج از منزل بازنگری کند.
قوی بیان کرد: دولت باید با همراهی اندیشمندان حوزه و دانشگاه به نظریهپردازی در حوزه زنان و خانواده بپردازد و الگوی مناسبی از اشتغال زن مسلمان را ارائه کند چرا که اگر ما در این حوزه دست به کار نشویم دشمن نسخه خود را برای خانواده ایرانی میپیچد.
غرب نسخه بدلی را برای فریب خانواده و زن ایرانی تهیه کرده است
وی با بیان اینکه غرب امروز نسخه بدلی خود را برای خانواده ایرانی آماده کرده است، گفت: اگر دقت کافی را نداشته باشیم نسخه بدلی غرب جایگزین نسخه اسلامی در رابطه با فعالیت خانوادگی و اجتماعی زنان میشود.
عضو پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی اضافه کرد: امروزه حوزه خانواده نقطه ضعف غرب است و جایگاه زن در ردههای بالای جامعه به خوبی تبیین نشده است.
قوی ادامه داد: امروز غرب میخواهد تفکر خود را در رابطه با تضعیف نقش زن در حیطه خانواده به دنیا تزریق کند بنابراین باید تلاش کنیم تا اندیشههای آنها را گرفته و در دستگاه عظیم اسلامی خود پالایش کرده، نقاط ضعف و گمراه کننده را کنار گذاشته و اگر نکته مثبتی ماند از آن بهعنوان تجربه استفاده کنیم.
صهیونیستها با حمایت از هالیوود بر جهان سلطه فکری میکنند
وی با بیان اینکه رسانه میتواند تفکر مطلوب اسلامی را گسترش دهد و نسخه غربی را در نگرش به زن و خانواده نقد کند، اظهار داشت: صهیونیستها با حمایت از هالیوود درتلاش هستند تا از طریق رسانه بر تمام جهان سلطه فکری پیدا کنند و تاحد زیادی در این موضوع موفق شدهاند.
عضو پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی افزود: در حوزه مسائل مربوط به زن و خانواده باید از طریق آسیبشناسی، سنتهای غلط در ازدواج را که به صورت یک عادت در جامعه درآمده شناسایی کرده همچنین حقوق و مسئولیتهای متقابل میان زن و مرد را بازگو کنیم.
آمار بالای پذیرش دانشجویان دختر در دانشگاه مساوی با پیشرفت نیست
قوی گفت: مسئولان هنگامی که میخواهند از پیشرفت زنان صحبت کنند به آمار بالای پذیرش دختران در دانشگاهها اشاره میکنند اما این موضوع مطرح است که زنان فارغالتحصیل از دانشگاه تا چه اندازه در سطوح نخبگی به ایفای نقش میپردازند.
زنان به چه میزان در سطوح نخبگی ایفای نقش میکنند
وی با اشاره به اینکه باید بهگونهای برنامهریزی کنیم که درصد بالای پذیرش دختران در دانشگاه بعدها برایمان به یک چالش تبدیل نشود، ادامه داد: این بسیار خوب است که حدود 70 درصد دانشجویان را دختران تشکیل میدهند اما از توانمندی آنها به چه میزان استفاده شده است و به چه میزان در سطوح نخبگی حضور دارند.
عضو پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی بسیاری از متون آموزشی دانشگاهی را به ویژه در حوزه علوم انسانی ترجمه کتابهای غربی دانست و گفت: تا کنون چهقدر بر روی این متون کار کردهایم که مطابق با اصول اسلامی باشد، در فضای دانشگاهی علاوه بر آموزش علوم به چه میزان برای تزکیه روح و تقویت معنویت دانشجویان تلاش کردهایم.
دختران عمدتاً در مشاغل سطح پایین همچون منشیگیری مشغولند
قوی بیان کرد: برای جذب دختران فارغالتحصیل از دانشگاهها چه فکری کردهایم هماکنون بیشتر دختران در مشاغل ساده همچون منشیگری یا کارشناس ساده مشغول فعالیتند،فرهنگ جامعه باید بهسمتی حرکت کند دختران متوجه شوند ایفای نقش مادری و همسری وظایف اصلی آنهاست درحالیکه تعداد زیادی از آنها به دلیل ادامه تحصیل یا اشتغال ازدواج خود را به تأخیر میاندازند.
هدف اصلی انقلاب هدایت زنان در بٌعد ورود به اجتماع و دوری از خانواده نیست
وی با اشاره به اینکه تا چهحد در بحث نخبهپروری زنان تلاش کردهایم،گفت: هدف اصلی انقلاب اسلامی این نبود که زنان را در بٌعد ورود به دانشگاه یا اجتماع رهنمون شود و آنها را از رسیدگی به وظایف اصلی خود دور کند.
قوی عنوان کرد: جامعه بهحضور فعال زنان در عرصههای اجتماعی نیاز دارد اما باید از تخصص و توان زنان تحصیلکرده در مشاغل مناسب با شأن آنها استفاده کرد.
عضو پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی با بیان اینکه غرب صرفاً تلاش میکند تا زن را به هر قیمتی از خانه بیرون بیاورد، تصریح کرد: حضور زنان به هر قیمتی و در مشاغل رده پایین موجب آسیبهای بسیاری به جامعه میشود.