وبلاگ چیست و وبلاگ نویسی یعنی چه؟
وبلاگ یک یا چندین صفحه اینترنتی شخصی یا گروهی است که در آن شخص یا گروه به نوشتن مطالب متوالی (روزانه یا چند روز در میان) در موضوعات متنوع و دلخواه می پردازند. و افکار ، عقاید، اشعار و یا خاطرات خود را برای مطالعه عموم در آن قرار می دهند. از آنجایی که وبلاگ در اینترنت نشر می یابد می توان آنرا یک نشریه اینترنتی شخصی هم اطلاق کرد . و حتی گاهی برخی افراد پا را از این هم فراتر می گذارند و وبلاگ را یک رسانه ی اینترنتی می نامند .وبلاگ و وبلاگ نویسی پدیده ای نوین در دنیای پر راز و رمز اینترنت است . هم اکنون صدها میلیون نفر از مردم سراسر دنیا از تمام سطوح اجتماعی و از تمامی قشرها به وبلاگ نویسی روی آورده اند و نوشته های خود را در معرض دید عموم مراجعان از اقصی نقاط جهان در دهکده جهانی گذاشته اند .
تاریخچه ی وبلاگ؟
گرچه وبلاگ نویسی در دنیا قبل از سال دو هزار میلادی بوجود آمد اما انفجار وبلاگ نویسی با ورود به قرن بیست و یکم اتفاق افتاد. در ایران همین موضوع بر می گردد به بیست و سوم خرداد 1381 که اولین سرویس ارائه دهنده ی وبلاگ یعنی سایت پرشین بلاگ ( persianblog.ir) آغاز به کار کرد (البته آن زمان پرشین دات کام بود که متاسفانه در سال 1386 این دامنه به سرقت رفت و هم اکنون این سایت با دامنه ی دات ی آر مشغول فعالیت است) و این پدیده در مدت کوتاهی توانست به سرعت در ایران رشد کند تا هم اکنون که تعداد وبلاگ نویسان ایرانی از مرز میلیون گذشته است و روز به روز در حال افزیش است در ضمن هم اکنون که این مطلب را می نویسم براساس آمارها رتبه ی ایران در وبلاگ نویسی تک رقمی است و ما جز ده کشور اول وبلاگ نویس دنیا هستیم.
برای وبلاگ نویسی چه ملزوماتی نیاز است؟
از آنجا که سرویسهای تحت وب بسیاری از امکانات را بصورت رایگان در اختیار شما می گذارند شما هیچ پولی برای وبلاگنویسی نمی پردازید مگر هزینه ای که برای اتصال به اینترنت لازم است پرداخت کنید. البته ذکر این مطلب ضروری است که بیشتر سرویسهای وب برای تأمین هزینه های خود اقدام به درج آگهی در وبلاگ شما می کنند ولی در هر صورت ملزوماتی برای وبلاگ نویسی وجود دارد که آنها را در ادامه ذکر می کنم:
- امکان استفاده از کامپیوتر و اتصال به اینترنت برای تایپ و ارسال مطالب )کامپیوتر شخصی ، کامپیوتر فامیل و دوستان، کافی نت و یا(..
- فرد باید حداقل آشنایی مختصری با ویندوز(و یا یک سیستم عامل دیگر) و تایپ کردن داشته باشد(مگر اینکه مطلابتان را روی کاغذ بنویسید و بعد از وبلاگنویس دیگری بخواهید آنرا برایتان به وبلاگ پست کند(
- زمان کافی بری نوشتن مطالب و مدیریت وبلاگ( مثلا حداقل نیم ساعت در شبانه روز).
از چه موقع می توان شروع کرد؟
هرگاه احساس کردید که مطالبی در اختیار دارید که ممکن است برای دیگران مفید یا جالب باشد می توانید شروع به نوشتن وبلاگ کنید (لازم نیست مطلب شما حتما نوشته باشد بسیاری از عکاسان . گرافیستها و ... هم وبلاگهای بسیار پرطرفداری دارند.)
از کجا باید شروع کرد؟
اگر ملزومات گفته شده را دارید و نیز فکر می کنید که دیگر موقع آن است که به جمع وبلاگ نویسان بپیوندید
می توانید همین الان به یکی از سایت های ارئه دهنده سرویس وبلاگ مراجعه کرده و وبلاگ خود را ایجاد کنید به این صورت که ابتدا در این سایت ها ثبت نام نمود و نام کاربری و آدرس وبلاگ خود را دریافت کنید برای فارسی زبانان سرویسهای زیادی وجود دارند که به ارایه رایگان وبلاگ اقدام می کنند که هرکدام نقاط ضعف و قوتی دارند. در پایین چند مورد از این سایتها را معرفی می کنم.
- پرشین بلاگ persisnblog.ir : این سایت اولین وبسایت وبلاگ دهنده در ایران است که کاملا به زبان فارسی است و امکانات بسیار خوبی دارد.
- بلاگفا blogfa.com : یکی از پرطرفدارترین سرویس های وبلاگ ایرانی به زبان فارسی است.
- بلاگر blogger.com : قدیمی ترین سرویس وبلاگ در جهان می باشد که کاملا به زبان انگلیسی است.
- بلاگ اسکای blogsky.com : یک سرویس ایرانی وبلاگ که خدمات خود را به فارسی ارائه می دهد و از سرعت و کیفیت خوبی برخوردار است
آموزش وبلاگ نویسی
اگر چه در ظاهر وبلاگ نویسی کاری ساده به نظر می رسد ولی برای جذاب کردن محیط وبلاگ و همچنین دستیابی به ترفندهایی برای افزایش آمار بازدید کنندگان وبلاگ ضروری است که حتما با روش های کارا کردن وبلاگ آشنا شوید برای این منظور دو سایت را به شما معرفی می کنم :
سایت اول www. Bloging.ir که با توجه به نبود منابع خوب و کارآمد در زمینه وبلاگ نویسی از بهمن ماه سال 90 آغاز بکار کرده است و از وبژگی های منحصر به فرد این وب سایت آموزش تصویری وبلاگ نویسی است، آموزش های مختلف در این وب سایت به همراه تصاویر گنجانده شده در متن است که به یادگیری سریع مخاطب کمک می کند.
در وب سایت www.blog-fa.com هم از سیر تا پیاز وبلاگ نویسی را می توانید یاد بگیرید مطالبی مثل پست مطلب جدید ، مدیریت مطالب قبلی ، آخرین نظرات خوانندگان ، نظرات تایید نشده ، پیوندهای روزانه ، پیوندهای وبلاگ ، موضوعات مطالب ، نویسندگان وبلاگ ، پروفایل مدیر وبلاگ ، وبلاگ دوستان ، مطالب دوستان ، صفحات جداگانه ، تنظیمات وبلاگ ، انتخاب قالب وبلاگ ، ویرایش قالب ، درج در فهرست وبلاگها و ...