آموزش انواعخلاف در سریالرمضانی
به گزارش جام نیوز به نقل از خبرگزاری فارس:
امسال افطارمان با طعمی عجیب از زندگی انسانی همراه شده است، هنگامی که اندکی پس از سخنان حضرت آیتالله مکارم شیرازی، به تماشای مجموعه تلویزیونی «خداحافظ بچه» مینشینیم. مجموعهای که وجه غالب پرداختش، آزاردهنده است تا لذتبخش و صفادهنده ذهنها به فاصله اندکی از صرف افطار.
داستان بسیار سادهای از بچهدار شدن، بچه خواستن و پررنگ بودن این احساس پدر و مادر بودن. اما این حس در میانه وضعیت اجتماعی و جسمی یک زوج گرفتار آمده تا در بستر آن، رفتارهایی عمدتاً نادرست و بدآموز را به تماشا بنشینیم و باورهایی را خدشهدار ببینیم.
پدری که توبه کرده و در این داستان، توبه او را در سیستم اداری، نمیپذیرند و خیلی ساده این باور را که طی سی سال اخیر زندانهای ما دانشگاه آدمسازی بودهاند و هرکس از آنجا خارج شده، در اجتماع پذیرفته شده است، میشکنند.
این باور نخست این مجموعه که، یا این ادعا واقعیت ندارد یا جامعه عوض شده است.
یا تلاشها و کشمکشهایی که قسمت به قسمت این مجموعه دیدهایم و 30 دقیقه از 38 دقیقه هر شب را آموزش همه گونه خلاف را دیدیم و 8 دقیقه را با تیتراژ، ناکام ماندن این نگرش خلاف.
این وسط ماندهایم در میانه این همه تلاش سازندگان و دستاندرکاران سیما، بحث معنوی روایت و آموزههای دینی کجاست؟ آیا آنها را در ترم پاییزه خواهیم داشت؟ خیلی بحثهای ریز در این داستان بیان میشود از جمله اینکه چه نکنیم که در ذهن نوزادمان جا نگیرد و آموزه سنین بالاترش نشود و اصطلاحا «العلم فیالصغر کالنقش فیالحجر» را مراعات میکنیم و آموزههای دینی دیگر را. اما همه اینها به سادگی نقض میشود و البته قبح و زشتی این همه کار خلاف را هم از بین میبریم تا اصطلاحا بچهدار شویم. بدون اینکه بیندیشیم، این گونه که نشان دادیم بچه که جای خود دارد، بزرگترها را نیز به مهمانی خدا نبردهایم چون همه چیز را برایشان مباح کردهایم صرفا برای پرداختن به معضلی که طی سالیان اخیر در اجتماع ما به مدد رسانهها پررنگ دیده میشود و آن ناباروری است، در حالی که برایش بسیاری راهحل دیده شده است.